Vrijwel iedereen kent Star Wars. Sinds de eerste film in 1977 verscheen zijn er veel liefhebbers en verzamelaars van Star Wars. De wereld van Star Wars gaat op het moment zelfs nog verder dan alleen de films. Daarnaast zijn er cartoons, boeken, strips, muziek en vooral speelgoed. Dat Star Wars na dertig jaar nog leeft, bewijst de wereldwijde fanclub Fighting 501st, www.501st.com. In Nederland wordt de 501st vertegenwoordigd door de Dutch Garrison.

De 501st Legion is begonnen in 1997 met een kleine website. Nu, jaren later, is het uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen met meer dan 4000 leden. Al deze leden hebben een eigen kostuum van de ‘slechteriken’ uit Star Wars. Denk hierbij aan Darth Vader, Stormtroopers en Boba Fett. De 501st stelt hoge eisen aan deze kostuums waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

De Nederlandse 501st, de Dutch Garrison, is met enige regelmaat te vinden op verschillende evenementen, beurzen en promotionele activiteiten en loop je de kans oog in oog te staan met een Stormtrooper of zelfs Darth Vader.

Naast de gezellige evenementen en beurzen heeft de Dutch Garrison ook een serieuze kant: zij zet zich in voor verschillende goede doelen. Dit gebeurt op diverse manieren. De Dutch Garrison wordt niet betaald om op evenementen te komen, maar vraagt wel een donatie voor een goed doel. Meer informatie kunt u hier » lezen.

Onze aanwezigheid aanvragen

Voor Star Wars gerelateerde evenementen kunt u onze aanwezigheid vragen. Dit kunt u doen door een email te sturen aan info@dutchgarrison.nl

De volgende informatie hebben wij van u nodig:
Naam, telefoonnummer en email van contactpersoon
Naam en locatie-/ adresgegevens van het evenement
Begin en eind datum/ tijd van het evenement
Korte omschrijving van het evenement
En indien bekend graag vermelden:
Website evenement
Aantal bezoekers
Aantal leden van onze unit
Welke kostuums
Ruimte om te kunnen omkleden (ja/nee)
LET OP:
Het 501st Legion, waarvan de Dutch Garrison de Nederlandse vertegenwoordiger is, is een vrijwilligers organisatie en vraagt geen betalingen voor haar optredens. Wij verwelkomen enthousiast elke donatie voor een goed doel in onze naam.

Het 501st Legion is geen professionele acting, performance of entertainment groep, Het lidmaatschap bestaat uit vrijwilligers met full-time banen en andere verplichtingen, naast de drukke Legion activiteiten.

Het 501st Legion focussed op de Star Wars slechteriken. Voor andere Star Wars karakters bevelen we onze zusterorganisatie aan; Rebel Legion.

Onze beschikbaarheid voor het aanwezig zijn op een event is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

Verplichtingen naar andere events
Beschikbaarheid van onze leden
De datum, tijden en lokatie van het event
Het thema of doel van het event

Events die maatschappelijk bijdragen, voor een goed doel zijn of Star Wars gerelateerd hebben een grotere kans om door ons bijgewoond te worden. Privé functies zoals verjaardagen en bruiloften worden doorgaans niet door ons bezocht.

Het is ons beleid, op verzoek van LucasFilm Ltd., dat wij geen gevechten uitbeelden, geen demonstratie gevechten doen en geen lightsaber duels met het publiek.
Wij accepteren voor onze aanwezigheid geen betaling. Echter, een vergoeding voor onkosten (parkeer-/entreekosten en consumpties) wordt erg gewaardeerd.
Indien u een donatie wilt doen in naam van de 501st of de Dutch Garrison, kunt u deze pagina » raadplegen

Iedere persoon die onze aanwezigheid aanvraagt moet een bevoegde functie hebben voor het betreffende evenement en ouder zijn dan 18 jaar.